zaterdag 4 november 2017

De Grote Prijs van Zuidwending

Twee keer eerder (om precies te zijn op 30-10-2016 en 29-1-2017) vond de GP van Zuidwending op het bochtige circuit Bimola plaats. Als slotrace-hobbyist heb je tegenstanders nodig om je passie uit te leven. Je kunt lid worden van een club, maar wat organiseren op een thuisbaan met wat gelijkgestemde vrienden  kan ook erg leuk (en gezellig) zijn. En zo kwam de GP van Zuidwending tot stand, die morgen alweer voor de derde keer verreden wordt.

Het gaat hier om de zeer bochtige tweesporen Fleischmann-baan Bimola van Geert en de deelnemers kennen elkaar voornamelijk via de 24-uursrace van Zuidwending, die tot enige jaren terug met regelmaat vlak voor de Kerstdagen gehouden werd. Buurman Alphons is tweevoudig winnaar van deze race en via hem ben ik in contact gekomen met de andere deelnemers.

De opzet is eenvoudig, doch effectief. Er wordt gereden met 2 vaste auto’s (Slot.it Toyota’s) die gekoppeld zijn aan een vast spoor. De rijders wisselen dus over deze auto’s en daarmee over de 2 sporen. De score wordt nauwkeurig bijgehouden op een scoreboard. Hoewel het een spel is (het gaat om het spel en de gezelligheid en niet om de knikkers), is het nu eenmaal inherent aan het spel dat je moet willen winnen, d.w.z. dat je toch je stinkende best doet om als eerste over de streep te komen.

Op onderstaand overzicht de resultaten van de vorige versies.


Morgen dan de derde versie van dit evenement, waarop ik mij echt kan verheugen. Wens allen (Alphons, Geert, Ger, Rolf en Gerald) een gezellige middag en een sportieve strijd toe. Succes!

2 opmerkingen: