donderdag 12 juni 2014

In de herhaling (Ferrari 312 PB van Policar)In 1963 startte Policar in Milaan met de productie van slotcars. Producten van dit bedrijf werden in de jaren 70 in Nederland onder de merknaam Polistil op de markt gebracht. De naam Policar was met name in Italië een begrip onder slotraceliefhebbers. Het bedrijf kon op den duur de concurrentie met andere merken (o.a. Burago) niet volhouden, werd uiteindelijk overgenomen door Tonka en ging verder onder de naam Tonka-Polistil.


Policar Gold Leaf Lotus 72 Jochen Rindt
Enige tijd geleden maakte Slot it bekend de nieuwe eigenaar te zijn geworden van de merknaam Policar en zette het Merk online (www. http://policar.it/). Hierop was summier te lezen wat de plannen waren en wat men op de markt zou gaan brengen.
Een prototype van de Gold Leaf Lotus 72 van Jochen Rindt is inmiddels gereed.

Een ander aangekondigd model was de Ferrari 312 PB en deze is nu voor distributie en verkoop gereed. Techniek en uiterlijk zijn niet te onderscheiden van de, reeds onder de merknaam Slot it, op de markt gebrachte bouwpakketjes. Dit model komt echter als RTR in de verkoop.
Hoewel op dit moment nog geen prijzen bekend zijn, mag verwacht worden, dat deze lager zullen zijn dan die van de Slot it modellen, daar mallen en techniek niet opnieuw ontwikkeld hoefden te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten