maandag 10 februari 2014

Revolutie bij SRC de Bunker

Zolang SRC de Bunker bestaat wordt er met magneet gereden. Toen ik vijf jaar geleden lid werd, was de grens 150 gram, te meten op de club-magneet Marshall en dat is nog steeds zo. Over de voor en tegens van het magneet rijden heb ik hier al eens eerder een stukje geschreven.

Vast staat echter, dat SRC de Bunker hiermee in slotraceland tot nu toe een bijzondere ‘eend in de bijt’ is. De enige magneet loze races die hier plaatsvonden waren de Classic Cup races onder auspiciën van Frank Goyaerts.

Bij de Bunker wordt afwisselend, de ene week met clubauto’s en de andere week met eigen bouwsels gereden. Voor beide klassen gold tot vorig seizoen de bekende 150 gram magneetkracht maximaal.

Halverwege vorig seizoen waren de clubauto’s aan vervanging toe. Aan de bar vond een discussie plaats, wat voor een auto’s ter vervanging aangeschaft dienden te worden. Er waren al eerder door enkele leden ballonnetjes opgelaten om wat magneet loze races te organiseren en nu stelde iemand voor om de magneten helemaal uit de nieuw aan te schaffen clubauto’s te verwijderen.

De nieuwe magneet loze club Porsches
Na een grondige afweging van de verschillende argumenten werd het voorstel aangenomen en Dikke Leo, toen nog lid en Penningmeester nam de taak op zich om 4 Whitekits met Slot it Porsches aan te schaffen en deze race klaar te maken.


Aldus geschiedde en op 11 januari 2013 vond een, voor SRC de Bunker,  historische gebeurtenis plaats; de eerste magneet loze race met de nieuwe club Porsches. Sindsdien vindt er om de week een race met deze auto’s plaats en de behaalde punten tellen mee in beide kampioenschappen die de club rijk is.

Nu er een jaar met deze Porsches gereden is, zijn veel leden inmiddels enthousiast over het magneet loos rijden en zijn een aantal fervente magneetrijders helemaal om. Er vinden nu discussies plaats om het volgend seizoen compleet over te schakelen en de magneten definitief bij alle races te weren en het lijkt er sterk op dat dit ook zal gaan geschieden.

Ben ik hier voor of tegen? Nou, om eerlijk te zijn, geen van beiden. Ik heb geen doorslaggevend bezwaar, maar vond het magneet rijden toch ook wel erg leuk. De adrenalinekick zal ik zeker missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten