donderdag 19 juni 2014

Huisvlijt voor het nieuwe Raceseizoen

In het nieuwe seizoen zal bij SRC de Bunker in de sleutelklasse volledig magneetloos gereden worden. Het prepareren van de auto’s is min of meer een schot in het duister, daar de meeste Sleutelklasseauto’s nu uitgerust zijn met magneet en een motortje van rond de 30.000 toeren. 

Hoewel het nieuwe seizoen pas in september begint, ben ik nu toch al af en toe bezig om dingen uit te proberen. Voor mij staat al wel vast dat de motortjes van 30.000 toeren zonder magneet even teveel van het goede zijn. Vermoedelijk is 25.000, wil je de auto’s nog enigszins onder controle hebben, toch wel de bovengrens.

Voorlopig heb ik 2 Slot it Nissan chassis klaargemaakt. Het eerste chassis is voorzien van een motor in anglewinderopstelling, terwijl het tweede chassis gewoon is voorzien van een standaard inlinemotor van Slot it. Beiden zitten rond de 22.000 toeren en het plan is om hier begin september eerst eens mee te gaan testen op de clubbaan. Op basis van deze tests wil ik dan stap voor stap wijzigingen aanbrengen om zodoende een optimale setup te bereiken. De betreffende chassis zelf hebben al de nodige rondjes gereden in races van de ‘oude Sleutelklasse’.

Zoals vermeld hebben deze chassis al de nodige rondjes gemaakt in de oude sleutelklasse en één van de nadelen van deze klasse was, dat door de hoge snelheden en de daaruit voortvloeiende race incidenten er nogal wat schade ontstond. De oude ‘kapjes’ waren dan ook hard aan vervanging toe.

Ik had nog twee ongebruikte bodykits van de Nissan 390 GT, welke ik een paar jaar geleden aangeschaft had voor gebruik bij SRC de Bunker, echter door allerlei oorzaken was ik er nog steeds niet aan toe gekomen om deze klaar te maken. Deze week had ik gelegenheid, en zin om deze klus nu eindelijk eens op te pakken. En hoewel ‘modelbouw’ niet mijn grootse hobby en vaardigheid is, ben ik niet ontevreden over het resultaat. Het JBGood Racingteam is klaar om te beginnen aan het nieuwe seizoen.

De Nissan's van het 'JBGood Racingteam'
Meer foto's zijn hier te zien

2 opmerkingen:

  1. Ze zijn mooi geworden John, en ze rijden ook nog goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En ze rijden goed?! Is dat zo? Hoe weet Alphons dat? Het seizoen bij De Bunker is anderhalve maand aan de gang, maar ik las er nog niets over. De vraag is dus: rijden ze goed daar in Drachten ofwel rijden ze zoals je had gedacht of gehoopt? Ben benieuwd! Groet, Hein (AS Tweede Exloermond)

    BeantwoordenVerwijderen