woensdag 14 maart 2012

De Slot it Lancia LC2/85 - n. 24 24h Le Mans 1988

Overmorgen 16 maart komt de Slot it Lancia LC2/85 beschikbaar. 
Het verwondert mij altijd weer hoe weinig informatie zowel door de importeurs, als door de slotraceshops over nieuwe auto’s gegeven wordt. Ja, het zijn vaak hele mooie auto’s om te zien. Maar wat huist er onder dat mooie uiterlijk. Juist bij merken die met modellen voor de wat meer gevorderde slotracers op de markt komen, zou je wat meer informatie verwachten. En die informatie is er vaak wel, maar je moet deze overal vandaan slepen.
Hoewel bij de fabrikanten het merk Slot it een prettige uitzondering is, valt bij nieuw uitgeleverde auto’s maar zelden te achterhalen wat voor een bandjes er bijvoorbeeld onder zitten. Dat geldt dus ook voor deze Lancia. Op de Slot it site wordt PTxx vermeld.

De overige informatie is met enige moeite wel te vinden:
Nieuwe motormount: CH70, 0,5 mm offset met fixatiemogelijkheid van motor d.m.v. schroefjes.
Nieuwe sleperschoen CH66 met fixatiemogelijkheid slepers d.m.v. M2 schroefjes. Verder is de geleider langer (met name aan de voorzijde) en dunner.
Instructies m.b.t. montage hier te downloaden
Bodemplaat: Evo6, echter de auto is uitgerust met de standaard inline setup. De Evo6 bodemplaten hebben echter nog een ander belangrijk voordeel, n.l. de afstelmogelijkheden van de vooras d.m.v. 4 M2 schroefjes en de mogelijkheid om gebruik te maken van zelfcentrerende lagers.
Instructies m.b.t. montage hier te downloaden
Gewicht Kapje: 16,4 gram
Achterwielen: PA43 al 16,5 mm
Overbrenging: 9x28
Lengte: 148 mm
Hoogte: 30 mm
Wielbasis: 84 mm
Spoorbreedte: 62 mm
Gewicht: 68 gram
Schaal: 1:32


Geen opmerkingen:

Een reactie posten