maandag 27 februari 2012

Daytona Prototypes Race SRC Fastlane Everdingen 26 februari 2012


Ik ben geen liefhebber van Amerikaanse auto’s en de Daytona modellen vormen hier geen uitzondering op. Het slotracemerk Racer echter heeft onder de merknaam Sideways een hele reeks modellen van dit type op de markt gebracht en het moet gezegd: Dat hebben ze heel mooi gedaan. Wat nog belangrijker is, dat de auto’s voorzien zijn van Slot it techniek, waardoor deze slotcars heel goed te tunen en te rijden zijn.
Het laatste is waarschijnlijk een van de redenen voor de FSN geweest om hiervoor een aparte klasse in het leven te roepen. Gisteren is deze klasse zijn 2e seizoen ingegaan met de openingsrace te Everdingen. Everdingen? Ja van het knooppunt, weet u wel?
Daar in Everdingen ligt één van de mooiste slotracebanen van Nederland, een prachtige 6-sporen Carrera Exlusief-/Evolutionbaan van ruim 50 meter. Als slotracer lik je je vingers daarbij af. De club SRC Fastlane heeft daar sinds 2006 een prachtige, grote zolder boven een transportbedrijf, waar men met een ruime schare van leden op woensdagavond clubraces houdt.
Zoals ik al eerder meldde zou ik hier met het team Deltaslot aan het eerder genoemde evenement deelnemen en dat was gisteren. Om 8:30 uur was ik aanwezig en dat was ruim op tijd om de baan, waar ik nog nooit eerder gereden had, d.m.v. de nodige oefenrondjes te leren kennen. Teamgenoot Henk, die als lid van deze club de baan van ‘binnen en buiten’ kent gaf me nog de nodige aanwijzingen, maar het valt niet mee als je ergens voor het eerst rijdt. Er zijn slotracers die na een paar rondjes toptijden draaien, maar dat is niet voor mij weggelegd.
De auto's na de strijd
Niettemin ben ik niet ontevreden over m’n eigen prestaties en had ik het gevoel aardig mee te kunnen komen. Hierbij speelde zeker mee, dat ik het een erg prettige baan vind om te rijden.  Er zijn  delen waar je lekker vaart kunt maken en natuurlijk zijn er ook stukjes waar je ‘op je tellen moet passen’.
Als team draaiden we niet mee in de top, maar hebben we wel een erg plezierige race gereden en een fijne slotracedag gehad. Natuurlijk wat uitvliegers en zelf ging ik 1x over ‘de rand’, maar gelukkig zonder schade aan de auto. En een 4e plek als resultaat, al moet ik eerlijk zeggen dat dit mede te danken was aan de pech van Team SRC Eindhoven, dat sterk meedraaide tot het pechduiveltje toesloeg. Was dit niet gebeurd, dan waren zij zeker voor ons geëindigd.

Uitslag:
1. Keistad Slotracing Team Amersfoort 
2. Team Fastlane Everdingen 
3. Team Slot Racing Almere 
4. Team Deltaslot
5. Team Speedtrack Kampen 
6. Team SRC Eindhoven 
7. Team Racing Unlimited Marrum (Frl) Klik om te vergroten


1 opmerking:

  1. Niet bij de eerste 3 en niet bij de laatste 3, is ook een prestatie. Als je een leuke dag hebt gehad is dat de hoofdprijs.

    BeantwoordenVerwijderen