maandag 23 januari 2012

Sixpackracen met Deltaslot

Gisteren heb ik samen met buurman Alphons voor het DeltaSlot team deelgenomen aan de Sixpackrace in Marrum. We hebben ons beide prima vermaakt en een leuke slotracedag gehad. Voor mij was dit reeds de tweede keer dat ik voor DeltaSlot uitkwam. Alphons deed voor de eerste keer mee.

De Sixpack is een serie van lange afstandraces met Slot it Group-C auto’s.  Men komt uit in teams van à 4 man (of vrouw). Als slotraceliefhebber kun je er je hart ophalen, want je ben alles bij elkaar zo’n 1½  uur aan het racen.

Hoewel we in een van de eerste heats wat pech hadden door een foutieve inzet (baan 4 i.p.v. baan 1), waardoor de teamauto vrijwel Total Loss raakte, hebben we na een noodreparatie van de auto als team ruim 1200 ronden kunnen volbrengen. Hierdoor finishte we op de voorlaatste plaats.

Door de goede en open sfeer bij Sixpackraces, waar men op een zeer sportieve wijze met elkaar omgaat en gegevens uitwisselt, is deelname hieraan voor ons zeer leerzaam.

Sixpack auto's van 2011
Door drukke agenda’s van de vaste/oorspronkelijke leden van het team, bestond behoefte aan een aantal nieuwe teamleden. Zowel Alphons als ikzelf hebben ons aangemeld om deel te nemen aan de races in het Noorden van het land. Ikzelf zal per race bekijken of ik eventueel verder het land in ga.

Volgende Sixpackrace: 11 maart, Speedtrack in IJsselmuiden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten