maandag 9 januari 2012

Hij is eindelijk klaar!

Ooit, in januari 2011, had ik via Marktplaats een BMW M3 op 1:28 Plafit chassis gekocht. Alles was zo goed als nieuw, maar het kapje stond veel te hoog op het chassis. Bovendien vond ik het model eigenlijk een beetje saai.
In augustus was ik samen met de Alphons-P bij Guus en Jaqueline in Witmarsum en daar zag ik een prachtig Kyosho kapje van een Porsche 962 staan.
Ik ging niet met vakantie en dat is voor mij altijd een goed excuus om dan maar “iets blijvends” aan te schaffen. Die middag ben ik trouwens samen met Alphons-P aardig “uit de slof “ geschoten. Hij heeft daar toen al verslag van gedaan op zijn Blog. Het is daar ook een waar Slotracersparadijs.
Het Chassis en het kapje bleven maar liggen, omdat ik altijd met allerlei slotraceprojecten tegelijk bezig ben en omdat ook dit kapje via de - daarvoor bedoelde – bevestigingspunten veel te hoog op het chassis stond. En ik moest eerst maar eens nadenken over een oplossing.
Vorige week dit project toch maar weer eens opgepakt. De wielbasis van het chassis had ik al eens aangepast aan die van het kapje en nu moest ‘het huwelijk’ maar eens voltrokken worden. Hiervoor nieuwe bevestigingspunten aan het chassis geschroefd van wat restanten plastic  Ja en dan nog wat uurtjes slijpen om de met het kapje meegeleverde plastic velgen om te vormen tot goed passende inserts.  Het geheel ziet er nu, wat mij betreft, perfect uit.

Klik om te vergroten
Waar ga je er nu mee racen?
Nou dat weet ik nog niet. Bij de Bunker rijden we uitsluitend 1:32. Maar eerlijk gezegd ben ik ook een beetje bang om zo’n mooie auto te beschadigen, dus ik denk dat het voorlopig “rondjes rijden op het thuiscircuit” wordt
Waarom heb je die auto dan gekocht?
Tja......ik vind hem gewoon mooi!

4 opmerkingen:

 1. Deze 962 is idd erg mooi John. Wij rijden al een jaar met de Kyosho Mini-z en (uitzonderingen daargelaten) kunnen de kappen een stootje hebben. Doe gerust eens mee met onze SRTT competitie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi fel kleurtje trouwens! Die onthoud ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. PorscheHarry: Ik doe zeker nog eens mee, want voor slotracen geldt 'meedoen is leren'. En ik heb hier helemaal geen ervaring mee. Kan ik overigens ergens informatie vinden over jullie SRTT competitie?
  Marc: Het is inderdaad een opvallend kleurtje. het lijkt me moeilijk om je auto op de baan uit het oog te verliezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @John: zie de artikelen op mijn blog onder het label 'Kyosho Mini-Z'. Binnenkort volgt weer een nieuw en uitgebreid artikel.

  BeantwoordenVerwijderen