maandag 26 november 2012

Eindelijk !

Gisteren werd voor het eerst in 2 jaar een Classic Cup bij SRC de Bunker verreden. Dat was sinds 21 november 2010 niet meer gebeurd. Nou ben ik een echte recreatie-rijder, d.w.z. ik doe mee omdat ik slotracen gewoon leuk vind. Natuurlijk rijd ik zo hard als ik kan, maar meestal is dit niet genoeg om bij de eerste drie te eindigen.
De auto en de medaille
Ik reed mijn eerste Classic Cup ook bij SRC de Bunker op 26 april 2009, vlak voordat ik lid werd van deze club in Drachten. Ik eindigde toen direct als 9e overall en als best Rooky. Dat was bemoedigend en daarna heb ik dan ook nog vele malen aan dit gezellige en sportieve evenement bij diverse andere clubs in het land deelgenomen. Echter nooit meer met het resultaat zoals ik dat bij mijn eerste deelname wist te behalen. 
Tot gisteren. Samen met Alphons was ik al vroeg naar Drachten afgereisd, want door de organiserende club dient er wel het een en ander geregeld te worden. Om 8 uur waren we ter plaatse en Stefan en Eddy stonden reeds bij de poort te wachten, terwijl Leo niet veel later met de sleutel aan kwam rijden. Bij binnenkomst bleek het erg koud te zijn in ‘de Bunker’, dus direct de verwarming maar aangezet. Eerder die week was een ander lid van de Bunker met de Club-PC bezig geweest en het resultaat was dat alles werkte behalve het geluid. Heel vervelend, maar gelukkig niet onoverkomelijk. Ook zonder geluid kun je rijden.
Het scorebord. Klikken om te vergroten
Vanuit de club zelf 5 deelnemers, n.l. Alphons, Jan, Donald, Bas en ondergetekende en oud lid Eddy. De leden die niet meereden Leo en Stefan leverde een zeer welkome bijdrage in de organisatie van het evenement. Naast de inkopen en andere voorbereidingen maakte Leo zich zeer verdienstelijk met o.a. het bijhouden van de standen. Stefan leverde een onmisbare bijdrage door de hele dag achter de bar te staan en de deelnemers te voorzien van hun natje en droogje. Door de inzet van deze mensen wordt de organisatie van dit soort evenementen mogelijk en succesvol. Daarbij wil ik zeker Frank niet vergeten die als organisator van de Classic Cup altijd weer met veel enthousiasme zijn rol vervult.
Bij elke Classic Cup zie je toch weer steeds nieuwe deelnemers, naast de inmiddels vele vertrouwde gezichten, zoals vader en zoon Willen en Bas. En niet te vergeten oude rot in het metier, Jan Willem. Ook Rob en Sebastiaan waren er weer en ga zo maar door. Erg gezellig, maar ook sportief gezien erg sterk. De Classic Cup is een heel leuk evenement voor jong en oud. Daarom neem ik hier graag aan deel.
Gisteren was er voor mij een buitengewoon en niet verwacht resultaat. 1e in de Standaardklasse. Toen de race gereden was, dacht ik dat Roland voor mij geëindigd was, echter Roland bleek deel uit te maken van een andere klasse, n.l. de Touringklasse. Op het laatste moment bleek dus voor mij dat ik eerste in de Standaardklasse geworden was. Ik ben hier uiteraard erg trots op.

Meer foto's, hiernaast onder Webalbums.

1 opmerking: